Senaste inläggen

Av Marie Ling - 5 februari 2015 18:19

En favorit som jag använder framförallt som hårinpackning 2 ggr i veckan och till ansiktet varje morgon (den har liknande egenskaper som kokosoljan). Den är lite lättare att tvätta ur håret än kokosoljan och när jag smörjer ansiktet på morgonen blir jag inte lika glansig i hyn utan den absorberar fortare och bättre. Använder den även som bodylotion och ofta blandad med kokosolja och eteriska oljor.

Det man bör tänka på när man väljer sheasmöret är att den är oraffinerad och ekologisk. Om den är raffinerad har mycket av dom läkande egenskaperna försvunnit.

Ekologisk oraffinerad sheasmör är antiinflammatorisk och kan hjälpa mot acne, solsveda, insektsbett, torr- & sprucken hud, hudutslag, eksem, klåda, blöjeksem, rynkor, torr hårbotten, kluvna hårtoppar, psoriasis m.m

Av Marie Ling - 9 januari 2015 22:19

Den senaste veckan har minstingen drabbats av ögoninflammation i samband med förkylningen som inte ville ge sig! Det blev det riktigt jobbigt, hon hade inte bara en jäkla massa var som klibbade igen ögonen utan ena ögat svullnade upp riktigt mycket. Med alla apotek stängda fick jag leta efter nått i skafferiet!

Det slog mig att kokosolja ska vara både virus- och bakteriedödande. Upp till bevis tänkte jag! Smörjde hennes ögon 2 ggr den kvällen. Morgonen efter började jag smörja direkt efter jag torkat bort varet och redan under förmiddagen hade svullnaden gått ner och varet fanns bara kvar lite grann i ögonvrån. Fortsatte resten av dagen och andra dagen såg ögonen friska ut. Fortsatte smörja ändå för att försäkra att det inte blossade upp igen.

Kan ju tillägga att jag sedan första symtomet torkat av varet med koksaltlösninig som man enkelt gör själv genom att koka upp 1 dl vatten med 1 krm salt.

Kan vara slump men efter att sett sån snabb förändring efter smörjningen känner jag att den inte var helt verkningslös i varje fall!

Av Marie Ling - 5 januari 2015 23:12

Det är inte bara drygt att skrapa rutor på morgonen, det förkortar även livslängden på vindrutan. Dels finns det grus i isen som repar samt isskrapan som i sig kan ge repor. Detta i kombination med dom repor som blir av torkarbladen året om vilket resulterar i en sliten (grå) vindruta. Som blir extra jobbigt när man får mötande bilar på natten!

Jag använder koncentrerad spolarvätska som jag häller i en spray flaska. Spraya på rutan och sätt igång vindrute torkarna. Ibland får man hjälpa till med skrapa när det sitter riktigt ordentligt.

Funkar kanon tycker jag :-)

Av Marie Ling - 29 december 2014 21:47

En av mina favorit böcker är "den självläkande människan" av Susanna Ehdin. En helhetssyn över hälsan. Köpte boken när jag var i 20 års ålder och fick mig att tänka på ett hälsosammare sätt och blev lite av en vändpunkt för mig.
Läs mer om boken här :
http://www.ehdin.com/?navid=17&sub=4

Boken har även kommit i en ny utgåva "nya självläkande människan" som jag inte läst än, men kommer göra det snart eftersom den är på väg från posten till mig just nu :-).

http://www.bokus.com/bok/9789187371004/nya-sjalvlakande-manniskan/

Av Marie Ling - 18 december 2014 18:59

Att göra egen målarfärg är både roligt, enkelt och smidigt eftersom ingredienserna har jag alltid hemma. Barnen är väldigt nöjda och det är giftfritt!

Blanda ihop:
1 dl vatten
3/4 dl salt
1 dl mjöl
Karamellfärg

Blanda ihop alltsammans och häll i bägare, små skålar eller vad man har hemma. Blanda i önskad mängd Karamellfärg (färgerna kan bli många ifall man mixar ex. Blå + röd = lila)

Av Marie Ling - 16 december 2014 20:08

Det behöver inte vara så avancerat att göra egen pepparkaksdeg! Vi använde en färdig kryddpåse från dr. Oekter. Bara att blanda ihop ingredienserna och in i kylen. Receptet finns på baksidan!

Blandade ihop det hela igår kväll och idag när barnen kom hem från skolan bakade vi dessa godingarna :-).

Av Marie Ling - 10 december 2014 20:16

Idag gjorde jag lite nyttigare ischoklad. Istället för kokosfett (den onyttiga silver förpackningen i kyldisken) använde jag kokosolja och en blandning av vitchoklad och mjölkchoklad som blev riktigt gott.

Så här gjorde jag :

150g vitchoklad
100g mjölkchoklad
130g kokosolja

Smält kokosoljan och bryt ner chokladen i kokosolja. När chokladen har smält, häll ner den i ischoklad format och in i kylen.
Mums

Av Marie Ling - 6 december 2014 20:18

Jag fick alltid magvärk av att äta glass (är inte direkt förvånad efter jag läst innehållsförteckningen!) men det slutade efter att jag börja göra egen!

Det blir enklare ifall man har glassmaskin, men det går fint utan oxå.

Så här gjorde jag choklad glass till barnen idag :
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 msk socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Jag fyllde en stor skål med is och satte ner en liten skål med de ihop vispade ingredienserna ner i isskålen. Vispa med elvisp i ca 10 min. In i frysen 30 min med is skålen. Vispa ytterligare 10 min och in i frysen tills den är tillräckligt kall och servera.

Riktigt nöjda barn efter middagen idag :-)

Träna glosor med Ovido